اكلات من حول العالم.. من كل بلاد الدنيا ... من كل بقاع الأرضاهلا بيكم فى منتدى ابن البلد
النهاردهـ انا هاخدكمـ جوله ورحله سياحيه معاياااا للمطبخ فى كل بلاد العالمـ
مع بعض هنتعرف ونشوف ايه الاكلات والاصناف المشهوره بيها كل دوله
ونعرف ايه طريقة اعدادها مع اشهى الوصفات
ونعرف معلومات عن المطابخ فى كل بلاد الدنيا
وكمان انا ناويه
افطركم فى مصر **واغديكم فى ايطاليا **ونحلى فى فرنســا **وهعشيكم فى لبنان
بنبدأ على طول مع أكلات عالميه ...
جـــاهزين للرحله يلاااااااااا بينااا
كلو يربط الاحزمه هننطلق حالاااااا
اقــــــــــــلاع هبـــــــــــــــــــــوط (الى المطبخ المصـــرى)
الفطار
يكون بعد الاستيقاظ و يترواح توقيته من السابعه صباحا الي الثانيه عشر ظهرا
مكونات
الفطار في مصر: فول-طعميه-زبادي-عيش بلدي-فينو- كروسان -لانشون-جبنه(بيضا-
براميلي-فيتا-حادقه-شيدر-رومي)-لبن بالشاي-قهوه-نسكافيه -كابتشينو-مخلل-زيتون-
بتنجان مخلل.
الفطار المصرى
طبق فول محبش مفترى ماركة ارحمونى وكلونى
مضاف اليه(طحينة ملح شطة كمون ليمون زيت)
وطبق فلافل والجرجير
طمعيه بالسمسم وعيش طازهـ وزبادى
وبيض مقلى بالسمنه البلدى او مسلوق او اومليت / وبطاطس محمره مقرمشه
مع جبنه ولانشون ومربى وعسل ابيض وزيتون وشاى بالبن او نسكافيه يــلا افطروو وادعولى استعــــــــدو عشان نكمل الرحله اقــــــــــــــلاع
هبــــــــــــــــــــــوط وصلنا للمطبخ الايطالى
ويشتهر المطبخ الايطالى بالباستا
قومي بعمل طبق الباستا الايطالي الشهير بطريقة الطهاة الايطاليين وتمتعي مع عائلتك بهذا الطبق الغني المثير للاحاسيس.
500 جرام باستا ( معكرونة) من النوع الذي تفضلينه
500 جرام لحم مفروم
5 حبات طماطم
فص ثوم
3 بصلات متوسطة
معلقه صغيرة فلفل اسود
ملح حسب الرغبه
5 معالق كبيره صلصه المعكرونه
8 حبات مشروم
معلقه كبيره اوريجانو (زعتر)
200 جرام جبن موتزاريلا
4 الى 6 معالق جبن سائل (جبن أكواب)
علبتين كريمه حامضة
كوب لبن طازج
نصف كوب زيت زيتون
بقدونس طازج للتجميل حسب الرغبة تسلق المعكرونه مع الملح
لصلصه المكرونه يقطع البصل ويقلى في زيت الزيتون ثم يضاف اللحم ويترك على النار لربع ساعة حتى ينضج.
تقطع الطماطم وتضاف لمده 15 الى 20 دقيقه حتى يجف ماء الطماطم مع مراعاة التحريك المستمر
يقطع الثوم ويضاف له الكريمة الحامضة في وعاء ثم يضاف لها 1/4 معلقه من الزعتر والملح والفلفل الأسود والحليب والجبن السائل
ترفع المعكرونة من النار وتصفى ثم يضاف لها صلصة المعكرونه
نأخذ خلطه اللحم ونضيف له باقي الزعتر و ملح وفلفل اسود وتخلط مع المعكرونه على نار هادئه
يقطع المشروم ويضاف للخليط إلى أن يلين ثم يرفع نرفعه من على النار
يسكب خليط المعكرونه فى طبق التقديم و تبشر فوقه الجبنه الموتزاريلا
ثم تصب عليه خلطه الكريمة الحامضة
يوضع الطبق ل 10 دقائق فى الميكروويف او الفرن لكى يذوب الجبن ويقدم ساخناً اقلاااااااااااااااااااع بنعتذر من الساده الركاب هنضطر للهبوط فى فرنسا فجأه لحدوث عطل فى محركات الطائره وسوف يتم اصلاحهاا قريبا يرجى توخى الحذر عند النزول *الى المطبخ الفرنسى*هنعمل الحلوالمادلين كيك4 بيضثلاث ارباع كاس سكرربع ملعقه شاى ملحربع كاس حليبملعقه شاى فانليا2 كاس ونصف دقيقملعقه شاى ونصف بكنج باودراصبع زبده وملعقه زبده زيادهنخفق الزبده مع السكر ثم نضيف البيض و الفانلياننخل الدقيق مع البيكنج باودر ثم نضيفه بالتدريج على خليط البيض بالتبادل مع الحليبتصب في قوالب المادلين وتدخل الفرنتقدم مرشوشه بالسكر البودرهيارب يكون الحلو فى فرنسا نال اعجابكم
الان تم تصليح الطائره وهنكمل رحلتنا وسوف نتجهه الى لبنان لنستمتع بأشهى الاكلات والاصناف من المطبخ اللبنانى ساندوتشات الدجاج على الطريقة اللبنانية . خبز لبناني بقطع الدجاج للعشاء
خبز رقيق او خبزلبنانى مفصول عن بعض
كاسين دجاج مسلوق ومفروم
قطع من الطماطم المفرومه
شرايح من الجبن السلايز
اوراق خس
يفرش الخبز بعد تسخينه قليل ونضع عليه الدجاج والطماطم والجبن والخس
ويلف كما فى الصوره
ويوضع فى طبق التقديم حمدلله ع السلامه واتمنى تكون جوله سعيده ونالت اعجابكم
تابعووووووووونا مع رحلات اخرى حووول مطابخ العالم
انتظرووونا