بنوتة شقية
عدد المساهمات : 450 تاريخ التسجيل : 27/09/2012 العمر : 35
| موضوع: طريقة عمل بابا غنوج الأحد سبتمبر 30, 2012 4:11 am | |
| طريقة عمل بابا غنوج المقادير: 1- -باذنجان رومى(حسب الكمية التى تريديها) 2- -فلفل اخضر( اى لون فلفل ) 3- طحينة 4- ثوم 5- زيت 6 -(ملح-كمون-شطة-ليمون) الطريقة: 1- نضع الباذنجان على النار ونقوم بشويه مع تقليبه حتى يتم اكتمال الشوى والنضج 2- بعد شوى الباذنجان نتركه حتى يبرد ثم نقوم بتقشير القشرة من عليه 3-بعد التقشير يتم غسله بمياه بسيطة جدا (توضع ف الايد مياه بسيطة وتوضع عليه لازاله بقايا القشر) 4- يوضع الباذنجان فى طبق ويتم هرسه جيدا بالشوكة 5- نفرم 4 فصوص من الثوم و معه الفلفل الاخضر ويوضع عليهم الملح والكمون والشطة 6- يوضع خليط الثوم على الباذنجان ويقلب جيدا 7- نقوم بوضع ملعقتين طحينة عليه مع التقليب 8- نضع ملعقتين زيت وعصير الليمون ونقلبه الــف هــنا[img] [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][img]
عدل سابقا من قبل بنوتة شقية في الإثنين أكتوبر 01, 2012 4:18 am عدل 2 مرات | |
|
عنود Admin
عدد المساهمات : 491 تاريخ التسجيل : 25/09/2012 العمر : 42
| موضوع: رد: طريقة عمل بابا غنوج الأحد سبتمبر 30, 2012 8:49 am | |
| | |
|
بنوتة شقية
عدد المساهمات : 450 تاريخ التسجيل : 27/09/2012 العمر : 35
| موضوع: رد: طريقة عمل بابا غنوج الأحد سبتمبر 30, 2012 8:57 am | |
| عيونى حبيبتى الف صحة وهنا ليكى يارب | |
|