بنوتة شقية
عدد المساهمات : 450 تاريخ التسجيل : 27/09/2012 العمر : 35
| موضوع: طريقة عمل قطايف مالحة الأحد يوليو 14, 2013 10:24 pm | |
| **ازيكم يا حلوين كل سنة وانتم طيبين ورمضان كريم** طبعا كلنا ف رمضان بنحبو نجيبو القطايف وبنعملوها بطريقتها التقليدية اللى متعودين عليها دايما النهاردة هقدم لكم القطايف بس مش بالشربات قطايف بحشو مالح يارب تعجبكم.المقادير:بسطرمةجبنة تركى(او اى نوع جبنة تحبيها لحشو القطايف)لحم مفروم فلفل اخضر (او اى لون فلفل)زيتون اسود او اخضرزيت للقلىطريقة العمل:نقطع الفلفل والزيتون قطع صغيرةللحشو بالجبن التركى : نحضر القطايف ونضع بها الجبن التركى ونضع عليها الفلفل والزيتون الذى سبق تقطيعه ثم نضغط على الاطراف جيدا حتى يتم قفلها للحشو بالبسطرمة: نحضر القطايف ونضع بها قطع البسطرمة ونضع عليها جبن تركى والقليل من الزيتون والفلفل الاخضر ويتم قفلها جيداللحشو باللحم المفروم: اولا يتم طهى اللحم المفروم بطريقته العادية ثانيا نحضر القطايف ونضع بها اللحم المفروم ونضع عليه الفلفل الاخضر والزيتون ثم يتم قفل القطايف جيدانحضر مقلاة ونضع بها الزيت ونتركه حتى يسخن ثم نضع به القطايف للقلى ونتركها حتى يصبح لونها دهبى الــــف هـــنـــا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] | |
|