طريقة عمل المقلوبه
المقادير
كيلو ارز
4 ثمرة بطاطس
2 ثمرة باذنجان
1/8 كيلو حمص الشام
4 ثمرة طماطم
4 ثمرة بصل
2 ثمرة فلفل
1/2 كيلو لحمه مكعبات كبيره
4 ملاعق كبيرة كركم
مقدار ملح فلفل اسود
مقدار زنجبيل و مقدار قرفه
طريقة التحضير
اسلقى اللحمه وصفيها من الشوربه
اسلقى الحمص ويفضل قشريه
قشرى البطاطس وقطعيها حلقات وحمريها فى الزيت
نفس الحكايه الباذنجان
قطعى البصل جوانح وحمريه وضيفى عليه الطماطم والفلفل لحد ما تتسبك
اغسلى الارز واخلطى البهارات كلها عليه
هاتى الحله ويفضل تيفال حطى طبقه بصل بالطماطم وشويه بطاطس وباذنجان وحمص ورصيهم كويس
فوقيهم طبقه الارز وفوقها باقى المكونات والاخر باقى الارز
وصبى شوربه اللحمه
وسويها نفس طريقه الارز بدون تقليب
هاتى طاسه وفيها سمنه فلاحى وقليل زيت
وحمرى اللحمه كويس وعليها ملح وفلفل اسود
هاتى صينيه التقديم واقلبى المقلوبه ورصى اللحمه حواليها
صحتين